Använd öppen förvaring i köksinredningen

Om det börjar bli dags att fräscha upp köket så kan det finnas många alternativ att fundera på. En populär trend i köksinredning är att använda sig av öppen förvaring. Det går alltså ut på att ha sina saker synliga men ändå på ett snyggt och städat vis.

Vid öppen förvaring så har du dina saker synliga, men för att undvika det stökiga eller ostädade intrycket som kan ges av påsar och förpackningar som står framme så kan du med fördel använda dig av fina glasburkar som du exempelvis kan fylla med pasta, linser och andra produkter du använder. Det ger helt enkelt en balanserad kombination av textur och renhet, och kan se väldigt trevligt ut. Burkarna ställs sedan gärna snyggt antingen på hyllor eller skåp med avtagna luckor, så att de syns medan de samtidigt ger en känsla av struktur.

Modifiering av möbler

Det är populärt att modifiera sina möbler med tillägg eller bortplock av detaljer för att förhöja inredningen och ge en mer enhetlig estetik. Genom att plocka bort luckorna från dina skåp så får du även ett bra tillfälle att göra ditt finporslin synligt, eller till och med ytterligare en anledning till att skaffa porslin från första början. I en mer stängd lösning så kanske vissa kan tycka att det inte finns så mycket anledning till att ha porslin om de inte använder det regelbundet, men med öppen förvaring så blir porslinet även en fin prydnad som estetiskt höjer köket.

List istället för hylla

Ett annat alternativ är att istället för att ha hylla eller skåp i köket ha en list som löper längs med väggen, som är just så djup att du kan placera kryddburkar på den – detta ger dig dessutom mer utrymme, vilket kan kännas särskilt värdefullt om ditt kök är något mindre i storleken.